duurzame inzetbaarheid
Samen met Metric Mondays maakt u werk van de gezondheid, de betrokkenheid en de ontwikkeling van uw medewerkers. Onze aanpak zorgt voor meer werkplezier, ontwikkeling van talent, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Het productief, gemotiveerd en gezond houden van werknemers wordt duurzame inzetbaarheid genoemd.


Bijna 2,7 miljoen werknemers in Nederland hebben te maken met een hoge werkdruk. Ongeveer één miljoen werknemers loopt het risico op een burn-out. Bovendien wordt het door de verhoging van de pensioenleeftijd steeds belangrijker om werknemers langer en gezond aan het werk te houden. Duurzame inzetbaarheid is daarom al enige jaren een dominant thema in het personeelsbeleid van veel bedrijven. Lees hier meer over duurzame inzetbaarheid.Subsidies

Binnen het samenwerkingsverband zal Metric Mondays onderzoeken of u in aanmerking komt voor een subsidie. Zo worden bijvoorbeeld bij het Europees Sociaal Fonds (ESF) regelmatig subsidies verstrekt om bedrijven te ondersteunen bij hun arbeidsuitdagingen. In Nederland worden de ESF-subsidies vooral ingezet om de arbeidsparticipatie te verhogen en om mensen langer aan het werk te houden. Zo werden bijvoorbeeld binnen tijdvak 2016 ESF-subsidies gegeven aan kleinschalige projecten van maximaal € 10.000,- subsidie per subsidieaanvrager. De regeling stond open voor alle bedrijven en instellingen die minimaal twee werknemers in dienst hebben. Op de website van het Ministerie van Sociale Zaken kunt u terecht voor meer informatie over de ESF-subsidie.